Prajitura cu caise si bezea

de miremirc in Prajituri, 6 Iul 2011 | 24482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 100 g unt
  • 2 lg zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 1 cana lapte
  • 1 plic drojdie granulata
  • 300 g faina
  • 500 g caise
  • Bezea :
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise si bezea:

  Pentru aluat : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam pe rand cate un galbenus de ou, laptele si faina amestecata cu drojdia granule.

  Turnam compozitia in tava (25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o lasam sa stea 1 ora.

 Intre timp spalam caisele; dupa ce a trecut 1 ora, scoatem samburii de la caise si le asezam cu miezul in sus, apoi dam tava la cuptor.

Dupa ce s-a copt prajitura o scoatem din cuptor si turnam deasupra bezeaua.

 Pentru bezea : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul; aceasta bezea o turnam peste prajitura coapta si mai dam la cuptor pentru 5 minute.

 Lasam sa se raceasca si taiem cu un cutit trecut prin apa rece.

 Va poftesc sa incercati prajitura pentru ca este suuper super extra buna ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miremirc 1

06.07.2011, 21:59

AlexandraO : dupa ce am pus bezeaua peste prajitura coapta, mai lasam tava in cuptorul incins cam 5 minute(pana se intareste putin bezeaua); usa cuptorului e inchisa si nu se arde prajitura ; daca ti-e frica ca se va arde prajitura nu o lasi sa se coaca decat pe treisfert si apoi pui bezeaua ; incearc-o si vei vedea ca e foarte simpla ....

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:20

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata